Petua elak tumbuh bulu ketiak

Ramai orang terganggu oleh rambut ketiak yang semakin berkembang. Walaupun berbentuk licin, tetapi bagi wanita, rambut ketiak boleh menyebabkan ketidakselesaan untuk mengurangkan penampilan. Tidak hairan jika ramai memilih untuk mencukurnya.

Walau bagaimanapun, untuk mencukur rambut ketiak ini, pastikan anda mencukur dengan betul. Sekiranya tidak sembarangan boleh menyebabkan ketiak menjadi jengkel dan menghitam. Nah, anda sukar untuk mengatasi masalah ini boleh mengikuti petua elak tumbuh bulu ketiak menggunakan bahan semula jadi, seperti yang dilaporkan oleh Boldsky.

1. Batu kumis

Pumice dipercayai mengeluarkan kelamin ketiak. Cara, sapukan batu apung dengan pergerakan bulat di ketiak. Ini akan melonggarkan folikel rambut dan perlahan-lahan mengurangkan pertumbuhan rambut dan rambut halus.

2. Lemon dan gula

Campuran jus lemon dan jus gula akan berfungsi untuk menarik keluar rambut pelangsing dengan mudah. Menariknya, limau juga boleh memutihkan kulit supaya ketiak tidak kering.
Petua elak tumbuh bulu ketiak

3. Caramel

Caramel yang diperbuat dari gula rebus, air, dan air lemon akan membantu anda membersihkan rambut dengan ketiak dengan mudah. Cara, selepas rebus itu bersatu dan biarkan berdiri sehingga suhu menjadi hangat. Selanjutnya gunakan karamel pada ketiak.

4. Teh Mint

Bukan hanya lazat, teh pudina juga dipercayai mengurangkan hormon yang menjejaskan pertumbuhan rambut halus di badan.

5. Tepung

Ambil tepung yang cukup dan aduk hingga rata rata dengan air. Kemudian terpakai pada ketiak dengan pergerakan terhadap arah pertumbuhan rambut halus. Untuk hasil yang maksimum, lakukannya berulang kali.

Itulah beberapa petua elak tumbuh bulu ketiak. Semoga berjaya!