Macam mana orang korea jaga muka?

Pada masa ini hampir semua orang Malaysia suka semua yang berbau Korea mulai dari pelbagai karya seni, bahasa, ke berbagai budaya yang sering ditampilkan dalam filem-filem yang mereka buat. Selain persembahan filem yang menarik, filem juga popular kerana para pelakon yang memainkan peranan yang indah untuk melihat pelakon yang cantik dan cantik dengan rupa kulit putih yang bersih.

Ramai orang bermimpi wajah licin seperti ahli cast yang sering hadir dalam filem korea. Oleh itu, artikel ini secara khusus akan mendedahkan beberapa cara wajah penyayang seperti orang Korea yang hampir sempurna. mukanya putih dan licin tanpa noda, dengan tulang pipi memerah merah.

1.Mencukupi Keperluan Air

Jangan pernah menjadi malas untuk minum air untuk memulakan pagi dan melalui hari kerana dengan pemenuhan keperluan air akan mencipta dan meningkatkan metabolisme kesihatan di dalam badan dan aura yang indah akan melihat wajah anda.

2. Sentiasa Membersihkan Wajah

Ritual berikutnya adalah dengan tekun membersihkan debu dan kotoran yang terkumpul di muka. Biasanya rakyat Malaysia lebih suka mencuci muka menggunakan air dengan mencucinya secara langsung tetapi orang Korea lebih suka membersihkan muka dengan menggunakan tisu pembersih atau tisu basah untuk membersihkan wajah kotoran di wajah.

3. Memakai Pembersihan Makeup Mata

Macam mana orang korea jaga muka?
Makeup yang digunakan untuk menyokong penampilan harian perlu dibersihkan dengan teliti untuk mengekalkan keindahan wajah dan mengelakkan berlakunya jerawat di muka. Wanita di korea biasanya membersihkan solek menggunakan kaedah yang melibatkan krim dan blushes untuk digunakan setiap hari. Iaitu dengan menggunakan remover untuk melepaskan solek mata kemudian dengan lebih lanjut menggunakan minyak pembersih untuk mengeluarkan semua bakteria yang melekat pada kulit. Selepas itu cuma gunakan air suam dan diikuti dengan basuh menggunakan air sejuk sebagai penamat untuk mencuci muka.

4. Menggunakan Exfoliator

Wajah licin seperti orang korea boleh anda dapatkan dengan menggunakan pengelupasan secara teratur. Secara rutin menggunakan pengelupasan boleh menghilangkan lapisan sel kulit yang telah mati sehingga wajahnya lebih halus dan cerah. Selain muka, pengelupasan juga boleh digunakan pada kulit bibir anda agar tetap lembap dan cantik. Lakukan rawatan ini dengan kerap untuk menjadikan bibir anda kelihatan merah jambu tanpa menggunakan gincu.

5. Menggunakan Toner Wajah

Menggunakan toner secara teratur boleh membantu mengekalkan keindahan wajah menjadi lebih semula jadi dengan mengetatkan kulit. Ratakan toner pada muka dengan perlahan dengan menggunakan kapas secara teratur selepas mencuci dan membersihkan wajah untuk hasil maksimum.

6. Menggunakan Essence

Essence sangat terkenal di penjagaan muka di Korea. Fungsinya adalah untuk membuat kulit menjadi lebih elastik dan juga mempercepatkan sel-sel kulit. Jadi wajah menjadi lebih halus dan cerah.

7. Gunakan Ampoule

Bagi kebanyakan orang Malaysia mungkin masih pelik dengan nama ampoule. Tetapi di Korea Ampoule telah menjadi salah satu produk penjagaan mandatori untuk mengekalkan kecantikan wajah. Ampoule hampir sama dengan serum muka peluntur, tetapi perbezaannya adalah pada tahap kepekatan intinya di dalamnya yang lebih kuat daripada serum. Oleh itu penggunaannya cukup sekali dalam sehari. Fungsi utama ampul ini adalah menutrisi muka ke lapisan kulit yang paling dalam, memulihkan kulit keelastisitasan, pigmentasi dan meratakan warna kulit.