Macam mana cara nak dapatkan Bentuk Perut 6 pack

Anda telah melakukan beratus-ratus sit up dan crunches, tetapi apabila melihat cermin, perut masih kelihatan membonjol dan tidak menunjukkan apa-apa tanda akan menunjukkan kotak otot aka enam pek.

Ramai orang berfikir dengan melatih otot perut, mereka akan mendapat lekapan enam pek. Apabila sebenarnya otot sudah ada, apa yang perlu dilakukan hanya mengeluarkan lemak yang menutupinya.

Dengan melatih otot perut anda, anda akan menjadikannya lebih besar, sama seperti jika kami melatih otot bisep. Manakala kebanyakan kita mahu mengecutkan lilitan perut, jadi kita perlu melakukan strategi yang berbeza.

Berikut adalah empat cara untuk dilakukan jika anda ingin mendapatkan perut enam pack.

Sentiasa Buang Lemak

"Jika matlamat kami adalah untuk membina otot-otot perut, semua yang perlu kami lakukan ialah menyingkirkan lemak di atasnya," kata Alwyn Cosgrove, jurulatih dan pemilik gim kecergasan di California.

Tinju termasuk latihan yang membakar banyak kalori (vadimguzhva)
Tetapi pembakaran lemak, menurut Cosgrove, lebih baik dilakukan melalui latihan interval yang intensif yang menjadikan nafas nafas, dan bukan mengamalkan kardio seperti jogging atau berbasikal.

Pada masa latihan kekuatan dan selang seperti gabungan burpees, push ups, jump jumping, misalnya, badan kita akan membakar lebih banyak lemak serta melatih otot. Dalam masa, lemak di sekeliling abdomen terkikis, dan pukulan otot mula muncul.

Melatih otot lebih banyak

Macam mana cara nak dapatkan Bentuk Perut 6 pack
Latihan yang menggunakan lebih banyak otot seperti squats, akan membakar lebih banyak kalori daripada senaman yang menggunakan otot kurang seperti crunches.

Latihan banyak otot akan menghasilkan enam pek (Pinkypills)
Di samping itu, latihan dengan beban longgar, akan memaksa badan untuk menyeimbangkan dirinya supaya lebih banyak otot utama terlibat.

Tanpa anda sedar, latihan semacam itu juga akan melibatkan otot dan lingkungan perut supaya hasilnya lebih baik daripada anda melatih otot tertentu.

Cuba lebih keras

Serat otot mempunyai saiz yang berbeza dan badan kita mengaktifkan otot yang diperlukan untuk pergerakan. Oleh itu, pilih latihan yang mengaktifkan gentian otot besar untuk lebih banyak kalori yang dibakar.

Ini boleh dilakukan dalam dua cara, pertama menggunakan beban yang lebih berat, atau gerakan laju kedua supaya usaha yang diperlukan lebih besar. Intipati latihan ini adalah untuk mencabar tubuh sehingga keupayaannya dan memberi peluang kepada otot untuk berkembang.

Elakkan zon selesa

Kebanyakan kita merasa selesa menggunakan akhbar bangku di gym sehingga enggan melatih otot-otot lain. Dan apabila kita mengamalkan gerakan baru atau alat yang berbeza, tubuh akan membakar lebih banyak kalori kerana dia tidak biasa dengan pergerakan itu.

Latihan baru juga akan mengaktifkan adrenalin kami, meningkatkan kadar denyutan jantung, dan melepaskan lemak dari badan. Di samping itu, lebih banyak otot terjejas sehingga badan membakar lebih banyak kalori.

Perkara seterusnya yang tidak kurang penting ialah mengawal diet anda, supaya kalori dibakar tidak kurang daripada kalori dari makanan yang kami makan.

Dalam cara di atas, kita akan mendapat bentuk badan yang lebih proporsional kerana lebih banyak otot sedang dilatih - yang bermaksud lebih banyak lemak dibakar. Dan sebagai bonus, anda boleh dengan bangga menunjukkan otot di perut dalam bentuk enam pek.