Cara membaiki skrin sentuh telefon pintar pecah

Cara yang mudah dan selamat untuk menetapkan skrin sentuh anda sendiri  Telefon rosak, terperangkap, kesilapan tidak boleh disentuh atau tidak berfungsi. Bagi anda yang mengadu tentang telefon pintar android (Samsung, asus, lenovo, Telefon china, oppo, xiaomi), blackberry, nokia, iPhone, atau tablet yang anda berurusan dengan kerosakan pada skrin sentuh? Di sini kita akan mengupas dengan teliti cara untuk membaiki skrin sentuh Telefon anda sendiri yang rosak (tidak berfungsi apabila disentuh). Sejak kemunculan OS android, era telefon pintar yang beredar di pasaran seolah-olah segala-galanya menggunakan kemudahan skrin sentuh. Ini pastinya menjadikan pengguna lebih praktikal dan mudah dalam penggunaan operasi telefon pintar ini. Tetapi apa yang berlaku jika skrin sentuh pada telefon bimbit anda rosak atau tidak berfungsi?

Sebelum kita mengkaji semula bagaimana untuk mengatasi masalah skrin sentuh atau bagaimana untuk memperbaiki skrin telefon pintar telefon android yang rosak, kita perlu tahu terlebih dahulu mengapa skrin sentuh pada telefon pintar atau tablet di android, iPhone IOS atau blackberry boleh berlaku kerosakan.

Skrin sentuh / skrin sentuh kerosakan biasanya berlaku kerana skrin LCD pada tekanan terkana telefon pintar anda cukup keras, seperti diinjak-injak, dihancurkan semasa di dalam poket / beg, atau mungkin kerana ia jatuh dan mengalami perlanggaran keras. Sesetengah faktor ini pasti akan menyebabkan skrin sentuh anda menjadi tidak normal. Kemudian bagaimana untuk memperbaiki Telefon skrin sentuh anda sendiri yang rosak tanpa perkhidmatan di kaunter?

Untuk membaiki skrin sentuh Telefon yang rosak, anda perlu tahu sama ada pada skrin atau telefon pintar LCD mempunyai 2 lapisan, lapisan luar berfungsi sebagai pelindung dan lapisan dalaman adalah skrin utama (LCD) yang berkaitan dengan kuasa dan fleksibel. Oleh itu dari sini anda boleh mengetahui sama ada telefon pintar anda boleh dibaiki dengan sendirinya atau perlu menggantikan skrin sentuh dengan yang baru. Inilah huraian lengkap.
Cara membaiki skrin sentuh telefon pintar pecah
  1. Jika skrin sentuh anda hanya sebahagiannya rosak (bukan semua skrin), langkah pertama ialah melakukan diagnosis atau semak.
  2. Pergi ke "penentukuran skrin" Menu pada telefon pintar blackberry atau android anda.
  3. Selanjutnya anda mengikuti arahan yang disebut oleh sistem. Pertama anda akan diminta untuk klik / ketuk pada skrin (mana-mana tempat).
  4. Klik seterusnya tepat pada titik tengah penentukuran skrin dan terus klik di mana tempat itu dipesan.
  5. Dengan cara ini, biasanya kerusakan kecil yang berlaku pada skrin sentuh anda akan kembali normal.
  6. Tetapi jika di atas masih tidak berkesan, lakukan tetapan semula kilang atau kembalikan tetapan ke tetapan lalai kilang. Di sini jangan lupa untuk membuat sandaran data penting anda terlebih dahulu dalam memori dalaman.
Cara Betulkan kerosakan Skrin Sentuh :

1. Jika telefon pintar anda pecah, bergaris, atau retak pada skrin dan tidak boleh berfungsi, langkah pertama yang anda cuba lakukan Flash atau menetapkan semula telefon pintar anda.

2. Selepas anda menetapkan semula telefon pintar Firmware dan masih tidak mahu menyentuh skrin skrin sentuh, satu-satunya cara untuk menggantikan skrin LCD telefon pintar anda dengan yang baru (mengikut jenis telefon pintar).

Cukup mudah bukan cara untuk memperbaiki skrin sentuh Telefon yang rosak? Jika anda ragu-ragu ingin melakukan silap mata untuk mengatasi Telefon skrin sentuh yang pecah di atas dengan sendirinya, anda harus mengambil smarpthone anda ke pusat countet atau pusat servis terdekat untuk ditangani. Tetapi nasihat kami sebelum anda membuat keputusan untuk perkhidmatan smarpthone anda yang mengalami kerosakan pada skrin LCD, cuba semak imbas-browsing di google apakah harga skrin LCD anda jadi ketika di kaunter anda sudah mengetahui anggaran biaya yang harus anda belanjakan.