Cara membaiki bateri laptop Rosak

Hayat bateri terhad kerana kapasiti masa, akhirnya memerlukan penggantian selepas lebih dari setahun. Bateri baru biasanya menyimpan tenaga yang cukup untuk menjalankan komputer riba selama tiga hingga lima jam, bergantung pada tetapan penggunaan, konfigurasi, dan pengurusan kuasa. Walau bagaimanapun, disebabkan umur, penyimpanan tenaga bateri akan hilang secara perlahan-lahan sehingga hanya menjalankan komputer riba hanya berlangsung beberapa minit sahaja. Bateri sering mudah diganti dan model kapasiti yang lebih tinggi untuk hayat bateri yang lebih lama.

Berapa lama bateri komputer riba anda boleh bertahan tanpa caj? 2 jam, 1 jam, 30 minit, 5 minit, 1 minit atau jumlah kematian. Untuk kawan-kawan saya yang menghadapi masalah ini, jangan risau, kerana saya juga mengalami sesuatu seperti ini, ikuti arahan di bawah dan anda boleh menjimatkan wang untuk menggantikan bateri baru. Anda hanya akan dikenakan masa yang diperlukan untuk melengkapkan senarai di bawah. Oleh itu, nikmatilah dan bersabarlah untuk melakukannya.
  • Simpan bateri komputer riba anda yang mati dalam beg plastik yang ditutup. Cuba simpan plastik dengan ketat.
  • Tempatkan bateri yang dibalut di peti sejuk peti sejuk selama 11-14 jam.
  • Selepas itu ambil bateri dari pembeku anda dan simpan dan kemudian biarkan bateri kembali ke suhu bilik selepas mengeluarkannya dari beg, ini sangat penting.
  • Jika bateri komputer riba anda masih lembap, kering dengan kain atau tuala.
  • Pulihkan bateri komputer riba anda.
  • Biarkan caj bateri anda penuh. Ulangi langkah ini sekurang-kurangnya 3-4 kali.
Cara membaiki bateri laptop Rosak
Nah, pertimbangkan untuk menggantikan bateri anda. Oleh itu, anda tidak perlu membuang bateri komputer riba anda ke dalam tong sampah. Dengan menggunakan kaedah ini, anda boleh menjimatkan bateri antara 30-90% daripada kos penggantian bateri laptop anda.