Ubat jeragat Semulajadi dan tradisional

Artikel Tentang Jeragat:

Wajah putih dan licin tanpa noda adalah mimpi setiap wanita. Noda dan bintik-bintik hitam di muka mesti sangat menjengkelkan. Tidak hairanlah jika ramai wanita mahu menghabiskan banyak wang untuk mendapatkan produk flek yang busting. Sebenarnya, bagaimana cara mengeluarkan bintik hitam di muka tidak semestinya dilakukan dengan produk atau penjagaan mahal di salon kecantikan. Anda boleh mengambil rawatan kesan sampingan secara semulajadi secara percuma.

Mengunjungi klinik kecantikan atau pakar dermatologi memerlukan banyak wang dan mesti dilaksanakan secara rutin. Rawatan dengan bahan-bahan semulajadi, walaupun murah, akan mengambil masa yang lama, terutama untuk mendapatkan bahan asas dan mencampurkannya sendiri.

Pelbagai cara untuk menghilangkan bintik hitam di muka boleh dilakukan sendiri di rumah, di klinik kecantikan atau di dermatologi. Ketiga-tiga penyelesaian mempunyai kelebihan dan kekurangan masing-masing. Walau bagaimanapun, jika anda mahu rawatan tanpa kesan sampingan, maka cara semulajadi adalah pilihan. Berikut adalah beberapa pilihan cara mengeluarkan bintik hitam di muka dengan bahan-bahan semula jadi:
Ubat jeragat Semulajadi dan tradisional

  • Sapukan lemon pada muka yang mempunyai bintik-bintik. Biarkan ia dalam semalam. Jeruk mengandungi vitamin C yang terbukti dapat memutihkan kulit dan berkesan mengeluarkan bintik-bintik dan noda pada kulit muka.
  •  Buah mentimun juga boleh digunakan untuk mengeluarkan bintik-bintik di muka.
  •  Sapukan minyak zaitun, yang kaya dengan vitamin E yang berfungsi sebagai antioksidan, mengekalkan kulit lembap dan membantu menyembunyikan bintik-bintik dan noda pada wajah.
  • Bawang putih yang dicampur dengan madu juga boleh mengeluarkan kotoran di muka.