Tempat foto yang paling keren di Shanghai

Apakah sebabnya generasi milenium lebih bersemangat untuk melakukan perjalanan? Satu jawapannya adalah untuk menawan keindahan tempat yang dikunjunginya, kemudian meletakkannya dalam album dalam taliannya. Semakin banyak tempat yang dikunjungi, gambar yang lebih cantik, semakin tinggi 'reputasi' dia sebagai pengembara paten.

Jika anda juga mempunyai mimpi yang sama, cuba untuk bangun mimpi untuk pengembaraan ke Bandaraya Shanghai. Salah satu mutiara terbaik negara Tirai Bambu dengan kekayaan timur, di mana pemodenan dunia barat bercampur dengan ketebalan tradisi timur. Gabungan kedua-duanya menghasilkan kecantikan yang lebih daripada sekadar eksotik. Terutama suasana bandar sangat kompleks.

Berhenti oleh Shanghai, dijamin akan dibongkar mencari sudut yang indah di bandar. Tetapi dari banyak tempat yang mengagumkan, terdapat tujuh tempat terbaik yang perlu anda lawati.

Menara Shanghai

Menara Shanghai berdiri tegak untuk mencalarkan langit Shanghai. Salah satu pemandangan terbaik yang dikehendaki oleh pencinta fotografi yang dihentikan oleh bandar. Begitu cantik, tidak perlu menggunakan kamera digital. Telefon pintar cukup untuk abadi.

Atmosfera Menara Oriental Pearl

Menjelang malam, teruskan pengembaraan anda untuk menangkap momen Oriental Pearl Tower pada waktu malam. Ambil sudut dari seluruh Sungai Huangpu, kemudian tangkap lampu lampu bandar, sama ada yang asal atau tercermin di dalam air sungai.

The Bund

Salah satu sudut Shanghai berwarna dengan budaya Eropah. Pada waktu senja mula datang, berjalan mengelilingi Bund untuk menangkap momen-momen langit biru dan gelap gelap bersempadan secara langsung oleh lampu kota berkilauan.

Galeri Seni

Sekalipun kegiatan ekonomi sangat cepat, rakyat Shanghai juga sangat menghargai seni. Semasa mencari inspirasi, tangkap semua karya seni dan reka bentuk yang ada di pelbagai galeri seni di bandar. Salah satunya ialah Muzium Kaca di 685 Changjiang W Rd, Daerah Baoshan, yang menyajikan konsep fungsional yang dibungkus seni.

Lilong

Hanya sebuah kampung biasa, tetapi dengan suasana istimewa. Barisan rumah berbaris seolah-olah memperkuat budaya rakyat Shanghai.

Qibao

Shanghai dikelilingi oleh banyak bandar yang diberi makan sungai. Salah satu sudut yang paling indah ialah Qibao, di mana bangunan dan perairan berkumpul dan menjadi keindahan yang tiada tandingannya. Masa terbaik untuk melawat Qibao adalah pada sebelah petang.

1933 Rumah Sembelih

Di mana lagi bolehkah sembelih gambar jika tidak di Shanghai? Nama tempat itu ialah 1933 Rumah Penyembelihan. Imej-imej itu mungkin menunjukkan kegelapan, tetapi ada nilai seni dramatik pada setiap pukulan. Lokasinya terletak di 10 Shajing Rd, Daerah Hongkou, Shanghai.