Sifat Sifat Lelaki Yang Menarik Hati Wanita

Penampilan yang baik dan kerja yang mantap bukanlah faktor utama yang membuat wanita jatuh cinta dengan lelaki. Jawapannya kepada soalan "Apa yang membuatkan lelaki menarik di mata wanita" cukup jelas. Sekurang-kurangnya kajian mengungkap faktor-faktor yang membuat "nilai jual" lelaki meningkat di hadapan lawan jenis.

Kelihatan baik

Tubuh yang tingi dan tegap seperti Chris Hemsworth atau pandangan tajam milik Nicholas Saputra memang boleh membuat seorang wanita kepincut. Daya tarikan fizikal boleh menjadi nilai seorang lelaki, tetapi itu bukan perkara utama. Pelbagai kajian membuktikan bahawa wanita yang memilih pasangan hanya berdasarkan penampilannya yang baik hanya ternyata hubungannya tidak bertahan lama.

Pencinta Haiwan

Wanita suka lelaki yang suka haiwan peliharaan, terutama anjing. Penyelidikan menunjukkan bahawa anjing jambatan interaksi sosial antara manusia. Di samping itu, pemilik anjing juga menunjukkan keupayaan untuk memupuk dan memelihara. Dengan kata lain, mereka umumnya lelaki yang komited.

Mempunyai kesedaran sosial

Penyelidikan yang diterbitkan dalam The Journal of Social Psychology mengatakan bahawa lelaki dan wanita sama-sama memilih pasangan yang tidak mementingkan diri untuk hubungan jangka panjang. Wanita cenderung memilih pasangan yang memprioritaskan kepentingan orang lain atau mempunyai kesedaran sosial yang tinggi.
Sifat Sifat Lelaki Yang Menarik Hati Wanita

Mempunyai rasa humor

Tanya wanita itu apa yang dia suka kepada pasangannya dan dia akan selalu berkata "Dia membuat saya ketawa." Sains telah membuktikan mengapa wanaita suka lelaki yang boleh membuat dia ketawa.

Rasa humor yang baik akan sentiasa menarik secara seksual kerana ia menunjukkan kecerdasan, kehangatan, kreativiti, dan sifat 'gen yang baik' atau 'ayah yang ideal'.

Berani mengambil risiko

Satu penyelidikan membuktikan bahawa wanita lebih suka lelaki yang berani mengambil risiko fizikal, seperti seorang olahragawan, fit, atau hiking hobby, sebagai pasangan untuk masa yang lama.

Pakai warna merah

Akhir sekali, silap mata ini tidak memerlukan anda mengubah keperibadian anda. Fakta menunjukkan bahawa memakai warna merah dapat membuat seorang lelaki lebih menarik di mata wanita. Seorang lelaki yang memakai warna-warna terang kelihatan lebih tampan, lebih menarik secara seksual, dan lebih berkarisma. (sumber: Tribunnews)