Panduan Dan Persediaan Bercuti Di Amerika Syarikat

Walaupun terletak agak jauh dari Negeri jiran dan harga tiket penerbangan agak mahal, tidak sedikit yang bermimpi untuk bercuti ke Amerika Syarikat.

Jika ia juga menjadi salah satu mimpi anda, mengikuti petua bercuti ke Amerika untuk percutian anda berjalan lancar dan tidak dapat dilupakan dipetik dari laman Skyscanner.

1. Masa Bercuti

Secara amnya, masa terbaik bercuti ke Amerika Syarikat adalah semasa musim pasa dan musim sejuk. Jika anda bercuti Amerika pada musim gugur, anda akan kagum dengan keindahan daun yang jatuh di hampir semua taman, terutama di kawasan Central Park.

Sebagai tambahan kepada musim, anda mungkin mahu mengatur waktu lawatan berdasarkan harga tiket murah. Di mana-mana bandar tujuan anda, seperti Los Angeles, San Francisco, Las Vegas dan New York, harga tiket adalah dari RM 3500-4000. Februari hingga April adalah bulan paling murah untuk tiket pesawat apabila anda ingin bercuti ke Amerika Syarikat.

Panduan Dan Persediaan Bercuti Di Amerika Syarikat
2. Menyediakan Visa

Selepas menentukan masa bercuti dan tempahan tiket dan penginapan anda, langkah seterusnya yang perlu anda lakukan ialah menyediakan dokumen untuk memproses visa. Memandangkan destinasi anda ke Amerika Syarikat untuk bercuti, maka anda mesti memohon visa bukan imigran.

Untuk memohon visa, anda perlu terlebih dahulu membuat pembayaran yuran pemfailan $ 160 yang boleh dibuat sekurang-kurangnya 12 bulan sebelum jadual temuduga.

3. Jadual Perjalanan

Kali pertama anda ke Amerika, kami mencadangkan melawat dari timur ke barat. Laluan ini akan lebih baik jika anda lakukan selama 3-4 minggu. Tetapi jika anda hanya mempunyai masa 11 hari bercuti, termasuk waktu penerbangan, maka anda perlu membeli tiket ke New York dan kembali tiket dari San Francisco.