Manfaat Pelbagai Jenis Kacang Kacangan Bagi Kesihatan

Kacang - produk unik yang harus disertakan dalam makanan bagi ramai orang. Tetapi anda perlu melakukan ini dengan berhati-hati, kerana ...

Kacang sebagai snek adalah penyelesaian yang indah dan sihat. Ini akan membantu untuk menguatkan imuniti dan juga menurunkan berat badan. Tetapi beberapa ciri-ciri kacang boleh  merugikan, oleh itu mari kita memahami, kacang apa dan dalam apa kuantiti yang perlu untuk anda makan:

Kacang tanah: berguna untuk otak

Secara teknikal, kacang tanah adalah tanaman kekacang, tetapi semua orang telah lama dianggap sebagai kacang, jadi kita termasuk dalam pemilihan. Peanuts mengandungi asid folik, yang membantu penginapan otak tona dan sedikit sebanyak melindungi daripada fenomena kemurungan. Asid folik adalah sering tidak cukup untuk vegetarian dan wanita hamil, jadi bagi mereka kacang tanah adalah satu penyelesaian yang sangat baik.

Pecan: membahayakan diet

Hanya 10 dari kacang ini mengandung tiga gram protein dan 20 gram lemak, dan kandungan kalori 100 gram kacang tersebut hampir 700 kalori. Di antara semua kacang kemiri, protein paling rendah, dan ini adalah tingkat lemak tertinggi. Bagi yang sedang diet, lebih baik anda tidak makan pecan.

Brazil nut: berguna untuk kekuatan lelaki

Dalam kacang Brazil banyak mineral dipanggil selenium, yang melindungi manusia daripada risiko kanser prostat. Untuk pencegahan, cukup untuk makan hanya satu kacang Brazil sehari. Tetapi ingat bahawa lebihan selenium di dalam badan boleh menyebabkan risiko mendapat diabetes.

Kacang Badam: berguna untuk imuniti

Dalam badam, lebih banyak kalsium daripada dalam mana-mana kacang lain, ia memberi kesan baik kesihatan keseluruhan dan keupayaan untuk melawan penyakit. Badam mengandungi serat dan vitamin E. Antioksidan membantu melawan proses keradangan dalaman dan mengurangkan risiko mendapat beberapa jenis kanser.

Kacang masin: melanggar keseimbangan air

Mana-mana kacang dengan enhancers rasa tambah seperti gula, garam, coklat atau rempah tidak lagi kacang, tetapi membahyakan rawatan.

Walnut: baik untuk jantung

Asid lemak Omega-z, yang mempunyai kesan yang baik terhadap kesihatan jantung dan pembuluh darah, terdapat dalam hampir semua kacang. Tetapi walnut juga mengandungi asid alfa-linoleik, yang membantu, sebagai contoh, dengan aritmia. Juga, walnut menyumbang kepada pembersihan saluran darah dan penurunan keamatan proses oksidatif.

Pistachios dan cashews: yang terbaik untuk menguruskan badan

Manfaat Pelbagai Jenis Kacang Kacangan Bagi Kesihatan
Semua penurunan berat badan biasanya mengira kalori dimakan dan sering mengelakkan kacang kerana nilai kalori mereka, tetapi ini tidak berlaku kepada pistachios dan gajus. Dengan kandungan kalori di bawah purata, kacang ini mengandungi sejumlah besar protein dan nutrien lain yang membantu dengan cepat mengalahkan rasa lapar.

Kata kunci carian kebaikan kacang kacangan

  • manfaat kacang kacangan bagi tubuh
  • manfaat kacang kacangan untuk diet
  • manfaat kacang-kacangan bagi kesehatan
  • manfaat kacang-kacangan bagi tubuh manusia
  • manfaat kacang-kacangan dalam tubuh