Makanan Untuk Orang sukar tidur Malam

Masalah insomnia sering dikaitkan dengan keadaan psikologi yang tidak stabil. Sebagai contoh, tekanan, pemikiran terlalu banyak, dan masalah psikologi yang lain. Tetapi jika anda rasa anda telah hidup pada tahap yang munasabah dan masih terganggu waktu tidur, anda harus melihat artikel ini.

Kajian menunjukkan, gangguan tidur bukan sahaja disebabkan oleh masalah psikiatri tetapi juga pengambilan nutrien dalam badan. Langkah-langkah palsu biasanya diambil dengan mengambil pil tidur, sementara pil tidur mempunyai kesan buruk pada kesihatan.

Dilaporkan dari stationhealth.com, berikut adalah pengambilan nutrien yang selamat yang dapat meningkatkan kualiti tidur, jika dimakan.

Magnesium

Kekurangan magnesium dalam badan boleh mengganggu kualiti tidur. Selain kekurangan megnesium juga menyebabkan kemurungan mudah. Magnesium boleh ditemui dalam sayur-sayuran, skuasy, dan bijan hijau serta beberapa jenis ikan.

Potasium

Kalium membuat kita tidak terbangun di tengah malam. Pisang adalah makanan kaya kalium, tetapi sumber yang lebih baik adalah kacang dan kentang panggang.

Vitamin D
Makanan Untuk Orang sukar tidur Malam

Vitamin D akan membantu anda berasa berehat sepanjang hari. Keletihan kronik sering disebabkan oleh kekurangan vitamin D. Sumber terbaik vitamin D adalah matahari, tetapi itu tidak dan pilihan terbaik, kerana dalam fikiran kesan berbahaya dari pendedahan matahari yang berlebihan. Bercakap mengenai makanan, terdapat beberapa sumber vitamin D yang baik, dan antara yang terbaik adalah produk salmon, tuna dan tenusu.