Cara Menghilangkan Misai Di Atas Bibir Perempuan

Misai samar yang tumbuh di atas bibir atas mengganggu sesetengah wanita. Tidak jarang, mereka menghapuskannya dengan membuang sendiri atau menggunakan perkhidmatan salun.

Bagi anda yang ingin menghilangkan rambut halus ini secara semulajadi, anda boleh melakukannya dengan hanya menyediakan dua bahan sahaja. Berikut adalah beberapa bahan yang boleh digunakan dan mudah digunakan.

1. Bahagian Putih telur dan kunyit

Sediakan satu sudu kunyit dan putih telur dari satu telur. Campurkan kedua-duanya dan sapukan langsung pada misai. Biarkan selama satu jam kemudian basuh dengan air suam. Lakukan empat kali seminggu untuk keputusan maksimum.

2. Tepung Jagung dan susu

Sediakan setengah sudu tepung jagung dan segelas susu. Campurkan kedua-duanya dan guna di atas bibir. Keluarkan topeng selepas 20 minit. Lakukan setiap hari selama seminggu untuk mengurangkan glint rambut di kawasan itu.

3. Kentang dan lentil

Ekstrak kentang boleh menghilangkan liang-liang yang tersumbat sehingga memudahkan penghapusan rambut halus. Di samping itu, cecair juga boleh berfungsi sebagai peluntur semulajadi. Bahan-bahan yang diperlukan adalah dua sudu teh lentil, satu kentang, satu sudu teh madu, dan satu sudu teh jus lemon.

Rendam lentil semalaman dalam air. Parut kentang untuk mendapatkan ekstrak. Kemudian penapis kedua-dua bahan semulajadi supaya hanya cecair baki kemudian campurkan madu ke dalam doh. Sapukan pada bahagian atas bibir dan tunggu selama 15 minit untuk kering. Bersih dengan air suam. Lakukan sesering mungkin agar kumis nipis hilang.
Cara Menghilangkan Misai Di Atas Bibir Perempuan

4. Lemon dan madu

Madu mempunyai banyak faedah, termasik mempercepatkan kehilangan rambut licin dan warna pudar sehingga tidak terlalu kelihatan. Campurkan satu sendok teh madu dan setengah sudu teh jus lemon dengan air suam, kemudian biarkan selama 10-15 minit.

Lap tuala kecil dan lap cecair di bahagian atas bibir dan cuci muka dengan cecair yang sama. Lakukan 3-4 kali seminggu untuk mengeluarkan masalah rambut muka.