Senarai Makanan Sihat Yang Tak Perlu Anda Ambil

Chips, soda, gula-gula, coklat, atau lain-lain jenis makanan ringan sering dianggap sebagai makanan yang tidak sihat yang hanya membuang perbelanjaan perbelanjaan bulanan anda. Namun menurut beberapa pakar pemakanan, makanan ringan bukan masalah. Sebaliknya kita salah dalam memilih makanan yang sihat.

jurulatih kesihatan, Isadora Baum, menyatakan makanan yang sihat dengan varian yang berperisa seperti yogurt adalah sejenis makanan sihat yang ramai orang membeli secara percuma.

Kriteria yogurt sihat dan badan memerlukan adalah plain yogurt. Makan yogurt plain adalah sumber yang lebih baik daripada kalsium dan protein daripada yogurt dengan rasa supermanic. Berikut ini adalah beberapa jenis makanan yang sihat yang tidak perlu dibeli dan dimakan secara teratur.

1. Krepek sayuran

Dengan memasukkan variasi sayur-sayuran, tidak beberapa individu yang tertarik untuk membeli makanan yang sebenarnya tidak digunakan ini. Menurut Cynthia Sass, RD, pengarang Slim Down Now, krepek sayuran sebenarnya mengandungi bahan tambahan yang menambah pengambilan kalori yang berlebihan.

2. salad pelengkap

Seperti minyak, sos, mayonis, dan pelengkap salad lain tidak akan memberikan apa-apa manfaat kesihatan yang besar. Kerana, sebenarnya boleh diproses salad bahan-bahan pelengkap sahaja dengan minyak zaitun, cuka, dan rempah lain yang dijamin untuk menjadi lebih sihat dan lebih semula jadi.

3. Jus buah segera

Jus dalam pek yang menawarkan rasa buah-buahan dan sayur-sayuran juga tidak perlu dibeli dan digunakan. Kerana, anda boleh membuat sendiri dengan buah-buahan segar dan sayur-sayuran yang paling kegunaan lebih baik daripada jus buah-buahan yang sedia untuk dimakan.