Senarai Makanan Sihat Untuk Menambahkan Berat Badan

Walaupun kebanyakan orang yang berminat dalam bagaimana untuk menurunkan berat badan, terdapat beberapa orang yang ingin menambah beberapa paun, untuk membuat tubuh kelihatan sedikit terkawal.

Malangnya, mungkin ramai di antara kita yang juga menambah berat badan dengan memakan makanan yang tidak sihat seperti makanan ringan dan makanan yang tinggi gula.

Nah, jika anda juga ingin menambahkan berat badan, penggunaan yang lebih baik daripada makanan yang padat dengan nutrien dan mengandungi tenaga yang baik untuk badan.

1. Salmon

Makan salmon sekurang-kurangnya dua kali sehari, kerana ikan ini akan memastikan badan mendapat nutrien yang diperlukan dan membantu anda mendapatkan berat badan.

2. Mentega kacang

Sebarkan mentega kacang di atas roti anda yang akan makan. mentega kacang akan menyediakan kira-kira 192 kalori dan juga tinggi dalam protein.

3. Telur

Telur adalah makanan ekonomi yang penuh dengan protein, vitamin A, D, E, dan kolesterol baik.

4. Granola

Makanan ini sangat baik kerana ia mengandungi kacang dan gandum. Satu mangkuk, yang mengandungi kira-kira 500 kalori sihat untuk sarapan pagi.

5. Marjerin

Marjerin berkaitan dengan berat badan, tetapi ingat untuk makan cukup, kerana jika terlalu kerap atau berlebihan, mentega tidak baik untuk jantung anda.

6. Tuna

Asid lemak dalam tuna mengandungi beberapa lemak sihat yang bukan sahaja membantu dalam berat badan, tetapi juga membantu mengekalkan kesihatan fizikal.

7. Keju

Satu hidangan keju cheddar mengandungi kira-kira 69 kalori. Di samping itu, kerana keju ialah kepekatan susu, menjadikannya tinggi dalam protein, kalsium, lemak, kolesterol, dan kalori.

8. jus Buah

Senarai Makanan Sihat Untuk Menambahkan Berat Badan
Cara yang sihat untuk mendapatkan berat badan adalah untuk minum jus buah-buahan. Cuba minum 100 peratus jus buah-buahan dan mengandungi nutrien tambahan.

9. Udang

Nutrien penting dan asid yang terkandung dalam udang, akan memberi kalori sihat badan anda.

10. Roti Gandum

Roti gandum mengandungi kira-kira 69 kalori yang baik dan sihat jika anda mahu untuk mendapatkan berat badan.

Kata kunci carian

  • makanan agar berat badan cepat naik
  • makanan berat badan naik
  • makanan penambah berat badan secara cepat
  • makanan tambah berat badan
  • makanan untuk menaikkan berat badan anak