Makanan Yang baik Untuk Kesihatan Kulit

Apa yang anda makan adalah satu perkara yang penting yang memberi kesan kepada kesihatan anda secara keseluruhan. Dikenali, makanan yang anda makan boleh mempengaruhi setiap bahagian penampilan anda.

Tidak memberi perhatian kepada corak dan jenis makanan yang anda makan boleh membuat anda kelihatan tidak menarik. Berikut ini adalah beberapa jenis makanan yang boleh menjaga dan menghasilkan kulit yang sihat.

Salmon

Jika anda mempunyai kulit bersisik dan kering, ini bermakna anda kekurangan biotin. Makan salmon boleh menjadi penyelesaian, kerana salmon kaya dengan Biotin yang merupakan elemen penting untuk kulit yang sihat.

Tiram

Mungkin anda jarang memakan tiram setiap hari. Tetapi apabila anda makan kadang-kadang, ia boleh menyelesaikan masalah pada kulit anda. Satu hidangan tiram mempunyai lima kali zink lebih setiap hari, yang merupakan salah satu mineral yang paling penting untuk sel-sel kulit.

Benih bunga matahari

kulit jerawat disebabkan kerana kekurangan vitamin E. Pengambilan biji bunga matahari boleh mengatasi jerawat kulit anda, kerana benih ini kaya dengan Vitamin E.

Berry

Raspberi, beri hitam, beri biru, dan lain-lain yang sangat baik untuk kulit anda. Buah-buahan ini mengandungi banyak antioksidan yang boleh mengatasi kulit kering.

Tomato
Makanan Yang baik Untuk Kesihatan Kulit

Kajian mengatakan bahawa mereka yang mengambil banyak tomato, kulit mereka akan mendapat perlindungan sepenuhnya daripada kesan buruk cahaya matahari.
Kata kunci carian
  • makanan kesehatan kulit
  • makanan kesehatan kulit muka
  • makanan kesihatan untuk kulit
  • makanan kesihatan untuk kulit cantik
  • makanan kesihatan untuk kulit kering