Cara Mengolah Daging Yang Betul Dan Sihat

Makanan adalah sangat penting untuk mengekalkan badan yang sihat, termasuk cara untuk memproses makanan yang baik dan betul. Untuk itu, berikut kami berkongsi tiga tips untuk memproses daging untuk menjadi lebih sihat dan masih lazat.

Cara Proses Daging Ayam

Ternyata cara untuk memproses daging ayam untuk menjadi makanan yang sihat adalah agak mudah. Pilih daging ayam bahagian dada dan ungkep dengan berikan rempah sehingga sama rata. Kemudian dada ayam tersebut dimasukkan ke dalam ketuhar atau dipanggang tanpa menggunakan minyak.

Pengolahan Daging Lembu

Bagi anda yang suka makan stik tetapi mahu kekal sihat, tips berikut boleh digunakan serta-merta. Salah satu cara kegemaran kanak-kanak adalah untuk menyediakan daging lembu menjadi steak sehari sebelum. Peringkat pertama daging dipotong, dan luka steak dan lumurkan dengan rempah thai, sos ikan, dan cili. Kemudian daging panggang tanpa menggunakan minyak.

Menghindari Minyak

Jika sudah di rumah maka kaedah-kaedah makan anda harus lebih ketat, daripada menjadi semasa perjalanan. Salah satunya adalah untuk makan makanan yang sihat tanpa menggunakan minyak. Kerana dalam satu sudu minyak sendiri terdapat 14 gram lemak yang digunakan secara langsung. Anda juga perlu mengelakkan makanan goreng, untuk mengekalkan diet yang sihat.